Wushu Şampiyonasında Öğrencimiz Derece Aldı

22-24 Mayıs Tarihlerinde Samsun´da yapılan Uluslararası Wushu  Şampiyonasında Öğrencimiz  3. Olmuştur. Öğrencimizi, Öğretmenlerini, Antrenörlerini ve Ailesini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

25.05.2015 1114

WUSHU NEDİR?

Wushu : (Pinuin: Wushu) Çin savunma sanatlarının genel adıdır. Çin dışında genel de Kung-Fu (gongfu) olarak tanımlanan spor türleri de buna dahildir. Çince Kung-Fu terimi beceri anlamına gelir; savaş sanatlarının dışında da bir alanda kullanılabilir. Buna karşılık Wushu Savaş Sanatı anlamına gelir.

Wushu, Türkçe´ de Vuşu diye teleffuz edilen Çin savunma sanatının genel adıdır.
Wu: savaş, fiziksel uygulama, otorite,
Shu: sanat, teknik, yetenek anlamlarına gelir.
Bir başka deyişle Wushu; savaşma sanatı veya fiziksel yetenek anlamına gelmektedir. Gerçekte, saldırı ve savunmanın yanında akrobatik kareografik hareketler ve Uzakdoğu felsefesi ve Kung-Fu da Wushu adı altında toplanır. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanır. Kişisel gelişimin, iradenin ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçimi sağlanır.

Kaynak: http://www.twf.gov.tr/branslar.aspx