Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: İyi, doğru ve faydalı olanı, yanlış ile karıştırmadan, birbirinden ayırıp her zaman ve her yerde doğru olanı yapmak, yaptırmak, alışkanlık haline getirip adetleştirmek ve adalete sevdalanmaktır. Kişinin hem kendisiyle, hem ailesiyle, hem ülkesiyle, hem tüm dünya ile, hem doğa ile, hem de yaratan ile uzlaşabilen, şartlar ne olursa olsun hayata küsmeden, isyanları oynamadan, şöyle veya böyle yapılabilecek iyi şeyler olduğunu düşünebilen, geçmişten ibret alıp geleceğe hazırlık yaparken hayalperestliğe düşmeden, asıl şimdiki şu anı en iyi değerlendirebilen gençler yetiştiren kurum olmak.

Misyon: Olduğumuz gibi görünmek, aldatmamak ve aldatılmamak. Sürekli ilerleme heyecanı taşımak. Her an gözetlendiğimiz duygusunu hiç aklımızdan çıkarmadan, herkese, bizi bizden tanıyın, oyuna gelmeyin mesajını vermek. Evren hepimize yetecek kadar büyük, paniklemeyelim. Görevlerimiz vakitlerimizden daha çok. Tembellik ne kadar süslenirse süslensin biz almayacağız. Yeteri kadar işimiz var diyebilen, düşünen – okuyan – anlayan – sorgulayan - ulaştığı doğruları hemen uygulama duygusunu hep canlı tutan bir kurum olmaktır.

Başarılar: 2009 İstanbul Liseler Arası Münazara Yarışması Birincilik Ödülü. E-Biko proje yarışmasında üçüncü

Pansiyon Bilgileri:
Isınma: Merkezi doğalgaz
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://turgutreismtal.meb.k12.tr

Adres - TURGUT REİS MAH. LİSE SK. NO: 1 ESENLER / İSTANBUL

Öğretim Şekli :İkili Öğretim Sadece Kız Öğrenciler

Yerleşim Yeri - Turgut Reis Mah. Tepe mevkii

Adres - TURGUT REİS MAH. LİSE SK. NO: 1 ESENLER / İSTANBUL

Ulaşım Otobüs, minibüs, taksi.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe Merkezine yakın durumda