EĞİTİMDE DEVAM-DEVAMSIZLIK İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

03.11.2022 543

EĞİTİMDE DEVAM-DEVAMSIZLIK İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

 

GEÇ GELME-DEVAMSIZLIK

 

Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler  devamsızlıktan sayılır.

 

Geç gelen öğrencilerin derse alınma şekli:  

 

Sene Başı Öğretmenler Kurulunda alınan karar gereği geç gelme süresi 5 (Beş) dakikadır. Ders 08:10'da başladığına göre 08:15'e kadar geç kalmalar kabul edilebilir.Ders 13:10'da başladığına göre 13:15'e kadar geç kalmalar kabul edilebilir.

 

Pazartesi günleri  hariç birinci dersin ilk 5 dakikası geç gelen öğrenciye geç kağıdı verilir ve derse kabul edilir. 5. dakikadan sonra gelen öğrenciye geç kağıdı verilmez. Geç kalmalar 5 defa olduğunda yarım gün devamsızlıktan sayılır.

 

Okula geç gelmeyi alışkanlık haline getiren öğrenciler ile ilgili disiplin işlemi uygulanır. (Okula geldiği hâlde özürsüz eğitim ve öğretim faaliyetlerine, törenlere ve diğer sosyal etkinliklere katılmamayı, geç katılmayı veya erken ayrılmayı alışkanlık haline  getirmek)

 

Devamsızlık yapan öğrenciler, ders öğretmeni tarafından yoklama fişine, ilgili müdür  yardımcısı tarafından da e-Okul sistemine işlenir. Günlük toplam ders saatinin 2/3 ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır.

 

Ara derslere girmemek ve yok yazılmak disiplin suçudur.

 

Günlük ders saati 8 olduğuna göre gün içinde toplam 5 saat derse girmeyen öğrenci YARIM gün; daha fazla saat devamsızlık yapan öğrenci TAM gün devamsız sayılır.

 

Yurt içinde ve yurtdışında, bilim, tiyatro, spor, müzik, folklor, beceri yarışması ve benzeri  eğitici kültürel faaliyetlere ve bunların hazırlık çalışmalarına katılmasına Bakanlık, mahallî  mülki amirleri ve/veya millî eğitim müdürlüklerince izin verilen öğrenciler ile Gençlik ve  Spor Bakanlığınca belirlenen faaliyetin hazırlık dönemi ve organizasyon sürecine katılan  öğrenciler, okula devam edemedikleri sürece faaliyet izinli sayılırlar ve bu süre  devamsızlık süresine dâhil edilmez. Ancak faaliyet için verilen izinlerin toplamı bir eğitim  ve öğretim yılının yarısından fazla olamaz.

 

DEVAMSIZLIK SÜRELERİ

 

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, özürlü özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

 

Devamsızlıkların 5. gününde, 15. gününde ve 25. gününde veliye devamsızlık mektubu gönderilir.

 

Covid 19 pozitif veya temaslılık durumlarında öğrenci e nabız kaydını getirmek şartı ile devamsız sayılmayacaktır, mazeretli sayılacaktır.

 

VELİ İZNİ VE BEYANI

 

Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli dilekçesi, özür gününü takip eden en geç  5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e okul sistemine işlenir.

 

Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.

      

Okul idaresi ve öğretmenlerin herhangi bir şekilde öğrenciye izin verme yetkisi bulunmamaktadır.

      

Ancak okul idaresi  veli bilgisi dahilinde okuldan çıkış izni verebilir.

 

Doktor randevusu olan öğrenci velisi tarafından okuldan alınır.

                          

Veli öğrencinin okula devamını sağlamak zorundadır