Aday Öğrenciler İçin Bilgilendirme

2020 yılında yapılan değişiklikle artık 9. sınıf öğrenciler meslek liselerini tercih etmeleri durumunda alan tercihi de yapmaları grekmektedir. Bu süreçte sizlere yardımcı olabilmek için bazı içerikler hazırladık. Bu süreçte bazı sorulara ve cevaplara

aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca üst tarafta yer alan menüden alanlarımız hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Eğitim hayatınızda şimdiden başarılar diler okulumuzu tercih etmeniz durumunda okullar açıldığında görüşmek dileğiyle.

05.07.2020 4486

Neden Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ?

Okulumuzda bir çok alan ve alanında kendini iyi yetiştirmiş öğretmenlerimiz vardır. Bu sebeple seçtiğiniz alanda ne kadar ileri gitmek isterseniz size o yönden yardım ve yönlendirme desteği alabileceksiniz. Ayrıca okulumuz sadece kız öğrencilere eğitim vermektedir.

Okulumuzun Program Türü?

Okulumuzda sadece Anadolu Meslek Programı(AMP) vardır. Okulumuz proje okulu olmadığın Anadolu Teknik Prograı(ATP) okulumuzda yoktur. AMP'de son sınıfta haftada 3 gün işletmede mesleki eğitim(Staj) yapılmaktadır. Diğer 2 gün ise okulda desleriniz olacaktır.

İşbirliği Yaptığımız veya Yürüttüğümüz Projeler

Moda Tasarım Teknolojileri ve Çocuk Gelişimi Alanları ortak olarak yurt dışı staj projesi yapmaktadır.

Eğitim Öğretim Şekli

Okulumuzda İkili öğretim yapılmaktadır. Sabahçı  dersleri 07.10' da başlar ve genellikle 13.00'te biter. Öğlenci grubu genellikle 13.00'te başlar. 19.00'da biter.

Öğrenci Türü

Okulumuzda sadece kız öğrencilere eğitim verilmektedir.

Okul Tanıtım Video

İzlemek için tıklayınız.

Okulumuzda Bulunan Alanlar ve Tanıtımları, Alanlara Ait Dal Bilgileri, Alanların Dersleri, Staj Yerleri, İş İmkanları, Lise Sonrası Eğitim

Okul Tanıtım Videosu

Ayrıca instagram sayfasında alanların yapmış olduğu canlı yayın kayıtları bulunmaktadır.

Kayıt Koşulları

Yerleşme sonuçları açıklandında E-Okul sistemi üzerinden bilgileriniz otomatik çekilecektir. Herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmamaktadır.

Rehberlik Hizmetleri

Diğer rehberlik hizmetleri için üstteki menüden Rehberlik bölümüne bakabilirsiniz.

Pansiyon Durumu

Okulumuzda pansiyon yoktur.

Ulaşım, İletişim Bilgileri

Okul Müdür: Ayşegül TURAN

Adres: Turgut Reis Mah. Okul Cad. Lise Sk. No 1 Esenler/ İSTANBUL

Yol Tarifi: Ulaşım bilgileri için tıklayınız.