13-17 KASIM ara tatilinde stajyer öğrencilerin ücretli izinli sayılmaları

13-17 KASIM ara tatilinde işletmelerde staj gören öğrencilerimiz ücretli izinli sayılacaklardır.

05.11.2023 142

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunun "İzin" başlıklı 26. maddesinde "Aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere işletmelerce her yıl tatil aylarında bir ay ücretli izin verilir. Ayrıca mazeretleri kabul edilenlere okul müdürlüğünün görüşü alınarak bir aya kadar ücretsiz izin de verilebilir."Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "İşletmelerin mesleki eğitimle ilgili görev ve sorumlulukları" başlıklı 144. maddesinin birinci fıkrasının (i) bendinde "Öğrencilere ara tatil, yarıyıl ve yaz tatili süresince toplam bir ay ücretli izin verir." hükmü ve ilgi (ç) Sözleşmenin "Hüküm bulunmayan haller" başlıklı 20. maddesinde "İşletmede mesleki eğitim gören veya staj yapan öğrenciler hakkında; bu sözleşmede yer almayan diğer hususlarda Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre işlem yapılır." hükmü yer almaktadır.

Buna göre ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde ara tatiller haricinde ders yılının 180 iş gününden oluştuğu ve eğitimin belirtilen takvime uygun olduğu dikkate alınarak; işletmelerde mesleki eğitim gören resmi ve özel mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumu (Anadolu Meslek/Anadolu Teknik/Mesleki Eğitim Merkezi Programı, Özel Eğitim Programı) öğrencilerinin ara tatillerde işletmelerce ücretli izinli sayılmaları gerekli görülmektedir.

RESMİ YAZI:

meb_iys_dosyalar/34/33/973166/dosyalar/2023_11/05234115_ARATATILIZIN.pdf